Treceți la conținutul principal

Factură la curent de 5 lei

Ieri am primit un colet. În timp ce urcam scările cu el, foarte obosit (nu dormisem noaptea precedentă) dar entuziasmat de conținutul lui, m-am trezit întrebându-mă dacă am verificat sau nu cutia poștală. Aia de la parter, de la intrarea în bloc, nu căsuța de mail. Am zâmbit larg când am realizat că am factura de curent în mână. Dar chestia interesantă este că această factură are valoarea de 5 lei. Ați mai primit facturi la curent de 5 lei? :)

factura curent de 5 lei

După cum se vede în partea din stânga-sus, tipul facturii este regularizare. Mai demult, factura mea de curent totaliza în jur de 80-90 de lei. Iar o dată la trei luni, la regularizare, aveam de plată peste 100 de lei. În ultimele luni, cam de când am trecut de la iluminatul clasic la becuri cu led absolut în toată casa, și cred că acesta e motivul principal, am ajuns să plătesc undeva la 50 de lei pe lună. Iar la regularizare, iată, și mai puțin. Ok, pentru corectitudine factura de mai sus este de 12 lei, din care se scad 10 lei cât aveam plătiți în plus data trecută, dar chiar și așa e foarte puțin.

Sau, nu știu, poate e și din cauza concurenței dintre Enel și RDS. Rămâne să investighez.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad