Treceți la conținutul principal

Automatele de facturi sunt sensibile

Astăzi am fost la bancă, să-mi plătesc o factură de curent. Nu, nu e factura de curent de 5 lei, ci alta. :) Una mai nouă, de luna trecută, de 39 de lei. Am intrat în sediul băncii, m-am dus la automat, am scanat factura și am introdus o hârtie banală de 50 de lei, ca cea din poză:

bancnotă 50 lei

Aparatul mi-a vomat-o înapoi, cu un mesaj de eroare: "bancnota dvs nu este bună", sau așa ceva. Am încercat din nou, băgând-o cu partea cealaltă în față: la fel. Am introdus-o încă o dată, întoarsă invers, cu stema deasupra. La fel. M-am uitat la bancnotă: nu părea să aibă nimic. Era ceva mai uzată, dar nu era ruptă, nu era nici măcar șifonată, nu părea falsă, totul era în regulă. Am scos altă bancnotă de 50 de lei și am plătit cu ea. Pe a doua a acceptat-o.

Înainte să ies, m-am dus la casierie și i-am relatat întâmplarea domnișoarei de acolo. Bine, înainte de asta mi-a trecut prin cap să plătesc ceva cu ea la un magazin în loc s-o duc la casierie și să risc să rămân cu 50 de lei în minus, dacă chiar era falsă. Dar nu, am dus-o să văd care-i problema, pentru că eu tot din bancomatul lor o luasem. Așa că mai bine să clarific lucrurile decât să umblu cu bani falși la mine.

Ași bani falși! Tipa a luat-o, a băgat-o în mașina de numărat bani, mașina a înregistrat-o ca fiind bună, așa că eu am primit altă hârtie în locul ei. Respectiv pe cea de mai sus, din poză. Concluzia? Aparatele în care introduci bani sunt mai sensibile decât cele care dau bani. Mi se pare și firesc, deoarece când plătești ceva, poți încerca să fentezi aparatul. Dar dacă nu știi care-i faza, poate te gândești că ai bani falși.

Deci, nu vă bazați pe hârtii foarte uzate pentru plata facturilor la automate!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Dușul zilnic dăunează sănătății

Lume, lume! Conform unui articol semnat de Ioan Mircea pe Antena 3 (care are acum CNN în coadă), dușurile zilnice nu mai sunt necesare. Ba chiar experții insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”. Iar toate acestea ni se spun încă din titlu.

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad