Treceți la conținutul principal

Long time no see

Vă vine să credeți că a trecut peste un an și jumătate de când nu am mai postat aici? Presupun că nu, deoarece într-un an și jumătate nu mai există nimeni care să citească blogul ăsta, așa încât vorbesc cu mine însumi. Nice.

blog

Am de făcut două lucruri. Primul este o programare obligatorie la medicul psihiatru, pentru vorbit de unul singur. Sau, în cazul de față, scris. Deși, dacă e s-o iau așa, probabil că majoritatea blogerilor ar trebui să facă cozi la cabinetele psihiatrice. Al doilea e să mă reapuc de scris aici.

Între timp am pierdut și domeniul, așa că mă gândesc dacă să-l cumpăr din nou sau dacă să cumpăr unul nou. Sunt destul de ieftine domeniile astăzi și, grație trecerii domeniilor ro din sistem „pă viață” în sistem „abonament”, s-au eliberat o mulțime de domenii ro, care se pot achiziționa la prețuri accesibile. Sau poate rămân la un domeniu eu, care are două avantaje: primul că e mai ieftin și al doilea că în limba română numele blogului poate fi ales astfel încât să transmită ceva despre tine (de exemplu: zugravul.eu).

Recent, Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, iar populismul în crescendo mă face să mă întreb care va fi soarta Europei și implicit a domeniilor cu terminația eu pe termen lung. Dar despre Brexit, populism și proiecții de viitor, într-o altă postare.

Bine-am revenit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad