Treceți la conținutul principal

Am găsit o mașinuță

Într-una din zilele trecute, plimbându-mă printr-un parc, am găsit o mașinuță roșie de jucărie. Părea scăpată acolo dintr-o sacoșă. Nu era niciun copil șofer prin zonă, iar șansele ca proprietarul să realizeze unde a pierdut-o și să se întoarcă după ea tindeau în mintea mea spre zero, așa că mi-am însușit-o. În fond, nu în fiecare ai dai peste o mașină nouă!

mașinuță roșie de jucărie

mașinuță roșie de jucărie

mașinuță roșie de jucărie

mașinuță roșie de jucărie

După cum puteți constata, e un jeep de viteză, că scrie Speed pe ea, sau oricum, o mașină de teren. Nu-mi dau seama ce firmă, dar în partea de jos scrie că e fabricată în China. :) Are și un comutator on/off, așa că presupun că dacă voi deșuruba șuruburile pe care le-am identificat, voi da și peste o baterie. Și mai are o roată de rezervă pe spate.

Mașinuța asta de jucărie mi-a trezit o nostalgie. Când eram mic, am strâns bani vreo două săptămâni și apoi mi-am luat una mai mică și mai modestă decât asta. De altfel, vă mai amintiți cum colecționați poze sau abțibilduri cu mașini din tot felul de gume de mestecat? Dar acum nu prea știu ce să fac cu ea. Eventual s-o las pe un dulap, ca bibelou.

Are cineva nevoie de o mașină roșie de teren, 4x4? Nu bate, nu trocăne iar kilometrajul este real.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad