Treceți la conținutul principal

Prețul unor mici cumpărături

În seara asta am fost la Lidl și am făcut niște mici cumpărături. Mici și puține. Două plase. :) Dar asta pentru că am avut chestii voluminoase. Lista mea de cumpărături a cuprins următoarele:

1. Două pachete de unt irlandez Milbona cu 82% grăsime, de 250 grame fiecare. Total 26 lei rotunjit, la promoție. (O să pun mai departe toate prețurile rotunjite, să nu tot scriu virgulă 99.) Excelent unt, îmi place foarte mult.

Unt irlandez Milbona 82% 250 gr

2. O pâine țărănească cu cartofi, la 5.19 lei. Dar am avut reducere (prin aplicația Lidl Plus) de 1.70 lei. La asta nu vă pun poză, că știți cum arată pâinea. Apetisant. :)

3. Un borcan la 500 de grame cu miere de tei din Republica Moldova. Ambalat acum o lună, fluidă, fără urme de cristalizare deocamdată (dar o să urmeze dacă o țin, că mierea de tei cristalizează relativ repede). Sper să fie bună, că nu-i nici amestec de miere din Ucraina, UE, China etc și nici de la Moș Costache. ;) Borcanul a fost 17 lei. Deci 34 de lei per kilogram - așadar ieftin.

Miere de Tei 500 gr din Republica Moldova

4. Aproape 3.7 kg de cartofi albi, total 8.40 lei. Nici aici nu vă mai pun poză, că știți cum arată și cartofii. Hopefully.

5. Un ceas de perete Auriol, mărișor, superb, finuț, cică silențios - varianta pe alb. Doar 24.16 lei. Mai ieftin de atât s-ar putea?

Ceas de perete Auriol

În afară de asta, mi-au mai taxat cu 30 de bani niște pungi bio și cu 83 de bani o ecotaxă la ceas. Deci un leu și ceva în plus. Totalul bonului? 80 de lei și 16 bani. O listă de numai 5 sortimente (la unt având 2 pachete), unele la promoție, toate ieftine. Chestii să zic minore. Nimic pretențios. Optzeci de lei.

Practic, am putea spune că în ultimul timp banii s-au devalorizat considerabil. Cumva, cel puțin pentru mine, pe nesimțite...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad