Treceți la conținutul principal

O țeapă cu Amazon

Articolul de față se încadrează la categoria cum să te ferești de țepe pe inetrnet, dorindu-se educativ. Mai devreme am primit pe Facebook o reclamă în care se spunea că Amazon are nevoie de personal online. Nu se cere experiență. Trebuie doar să vorbești la telefon, ajutându-i pe comercianți să-și completeze ce au de făcut. Salar zilnic de 115 euro, în orice oraș, la orice oră și oricine poate s-o facă.

ofertă fake amazon

Dacă vi se pare prea frumos ca să fie adevărat, atunci probabil chiar așa și este. Dar cum ne dăm seama de asta? În primul rând, după poză. Privită cu atenție, ea se revelează a fi de o foarte slabă calitate. În plus, imaginea care conține anunțul textual nici măcar nu este încadrată corect în peisajul din spate, după cum se vede comparând partea stângă cu partea dreaptă a imaginii. Ori un gigant ca Amazon nu ar fi făcut o treabă atât de amatoricească.

În al doilea rând, anunțul nu era postat de către Amazon, ci de o pagină de Facebook cu nume Rs40-ED și care se ocupă cu vânzarea de haine. Conform textului din Intro, care este scris în vietnameză, firma e implicată în principal în vânzarea de haine, încălțăminte și pălării. Pagina respectivă are zero aprecieri (like-uri), zero urmăritori (followers) și toate cele 5 postări publice au zero reacții. Nu-i pun link paginii deoarece mă aștept să dispară în scurt timp.

Rs40-ED

Oricine poate plăti o postare în care să pretindă că Amazon face angajări. Ce poate câștiga de aici? Dacă dați click pe butonul de „Apply”, vi se cer niște aprobări, adică să bifați că sunteți de acord cu cutare și cutare chestie... și poate după aceea să introduceți niște date, să spuneți cine sunteți și cum vă cheamă, așa că în cel mai bun caz vă puteți trezi cu datele contului de Facebook în posesia altora, iar în cel mai rău caz cine poate spune? Datele de pe card pot fi folosite în tot felul de scopuri ilicite.

Concluzia este cea pe care o enunțasem anterior. Fiți atenți și dacă ceva vi se pare prea bun pentru a fi adevărat, mai ales pe internet, probabil că e țeapă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Dușul zilnic dăunează sănătății

Lume, lume! Conform unui articol semnat de Ioan Mircea pe Antena 3 (care are acum CNN în coadă), dușurile zilnice nu mai sunt necesare. Ba chiar experții insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”. Iar toate acestea ni se spun încă din titlu.

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad