Treceți la conținutul principal

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN.

titlu articol Antena 3

Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu:
Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face democrații propagandă democrată în România, o țară care, în afară c-ar fi curioasă să știe dacă se căciulește la democrați sau la republicani, n-are niciun cal în cursa asta? Disperați. Cred că îi previne pe neomarxiști să-și facă valizele, sau seppuku, sau ceva. Altfel, nu-mi explic.
Față de cele de mai sus, adaug doar că editorul a scris greșit „evoluează” în loc de „progresează”. Unde „progresează” nu vine de la „progres”, ci de la „progresism”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dușul zilnic dăunează sănătății

Lume, lume! Conform unui articol semnat de Ioan Mircea pe Antena 3 (care are acum CNN în coadă), dușurile zilnice nu mai sunt necesare. Ba chiar experții insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”. Iar toate acestea ni se spun încă din titlu.

Am găsit o mașinuță

Într-una din zilele trecute, plimbându-mă printr-un parc, am găsit o mașinuță roșie de jucărie. Părea scăpată acolo dintr-o sacoșă. Nu era niciun copil șofer prin zonă, iar șansele ca proprietarul să realizeze unde a pierdut-o și să se întoarcă după ea tindeau în mintea mea spre zero, așa că mi-am însușit-o. În fond, nu în fiecare ai dai peste o mașină nouă!

Prețul unor mici cumpărături

În seara asta am fost la Lidl și am făcut niște mici cumpărături. Mici și puține. Două plase. :) Dar asta pentru că am avut chestii voluminoase. Lista mea de cumpărături a cuprins următoarele: 1. Două pachete de unt irlandez Milbona cu 82% grăsime, de 250 grame fiecare. Total 26 lei rotunjit, la promoție. (O să pun mai departe toate prețurile rotunjite, să nu tot scriu virgulă 99.) Excelent unt, îmi place foarte mult.