Treceți la conținutul principal

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg, în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

activisti pentru mediu

Lumea se prostește, dragii mei. Iată o mostră de la finele anului trecut, cu doi activiști pentru mediu, un flăcău și o flăcăiță, care la un concert de Beethoven din Hamburg s-au suit pe scenă și și-au lipit mâinile de acea bară din imagine, ca să... protesteze. Sau ca să îi vadă lumea că protestează. O singură chestie au omis cei doi: bara nu era fixată în podea.

Așa că personalul sălii a mutat bara, cu tot cu ocupanții ei, pe hol, în aplauzele publicului, care ulterior a putut urmări în liniște spectacolul pentru care a plătit. Destul de corect, nu?

În ultimii ani au apărut tot mai mulți astfel de militanți. Cum spuneam, nu cred că este un trend pornit de Greta Thunberg, adică preluat mimetic de la ea, ci altceva, un fenomen alimentat de alte resorturi și interese, care începe să ia amploare. Cu siguranță că merită să revenim asupra lui, într-unul sau mai multe articole, pentru că în ritmul ăsta, dragii mei, nu peste mult timp ne putem trezi că nu mai avem voie nici să ieșim îmbrăcați într-un anume fel din casă, de teama unor activiști care n-au altceva mai bun de făcut decât să se bage în viața ta, în numele salvării planetei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dușul zilnic dăunează sănătății

Lume, lume! Conform unui articol semnat de Ioan Mircea pe Antena 3 (care are acum CNN în coadă), dușurile zilnice nu mai sunt necesare. Ba chiar experții insistă că a te spăla este „cu adevărat lipsit de importanță”. Iar toate acestea ni se spun încă din titlu.

Am găsit o mașinuță

Într-una din zilele trecute, plimbându-mă printr-un parc, am găsit o mașinuță roșie de jucărie. Părea scăpată acolo dintr-o sacoșă. Nu era niciun copil șofer prin zonă, iar șansele ca proprietarul să realizeze unde a pierdut-o și să se întoarcă după ea tindeau în mintea mea spre zero, așa că mi-am însușit-o. În fond, nu în fiecare ai dai peste o mașină nouă!

Prețul unor mici cumpărături

În seara asta am fost la Lidl și am făcut niște mici cumpărături. Mici și puține. Două plase. :) Dar asta pentru că am avut chestii voluminoase. Lista mea de cumpărături a cuprins următoarele: 1. Două pachete de unt irlandez Milbona cu 82% grăsime, de 250 grame fiecare. Total 26 lei rotunjit, la promoție. (O să pun mai departe toate prețurile rotunjite, să nu tot scriu virgulă 99.) Excelent unt, îmi place foarte mult.