Treceți la conținutul principal

În grevă, un cântec vesel să cântăm

După cum probabil știți dacă citiți articolul ăsta la data scrierii lui, dar dacă îl veți citi peste ani și ani cel mai sigur nu știți, iar pe baza numărului de cititori pe care-i am în prezent și care este sublim dar lipsește cu desăvârșire e clar că nu știți, în ultimele săptămâni profesorii au fost în grevă. Grevă pe care liderii sindicatelor din educație au încheiat-o zilele trecute, pentru că trebuiau încheiate mediile elevilor iar guvernul trebuia schimbat. Sau rotat.

femeie cu chitară

Apropo de asta, îmi place cum sună „rotativa” de care tot vorbesc ei. Mie îmi sugerează că vor să sugereze că guvernul nu pică, ci se rotește: pleacă de-ai lor, vin tot de-ai lor, pleacă cei de la PNL, vin cei de la PSD, același lucru. Dar să revenim.

Și deci s-a încheiat greva. Ei bine, greva nu s-a încheat, așa cum au crezut mai toți, pentru că liderii de sindicat i-au trădat pe profesorii pe care trebuiau să-i reprezinte. Vă spun eu adevăratul motiv pentru care s-a încheat greva. Greva s-a încheat pentru că, conform Edupedu:

Președintele Klaus Ioannis ar fi reluat, în discuțiile cu liderii sindicatelor din învățământ, oferta repetată în ultima săptămână de guvern, potrivit surselor Edupedu.ro. El el-ar fi cerut acestora să calmeze greviștii și să pună „o muzică veselă în fundal” atunci când comunică, potrivit acelorași surse.

Deci da. Muzica veselă de pe fundal a calmat spiritele și a fost de natură să pună un sfârșit grevei. Iată, sugestia lui Iohannis a fost fructuoasă! 😀

Dar acum, la modul serios, chestia de mai sus este îngrijorătoare. Pentru că dacă nu Iohannis este cel care ține hățurile țării, atunci cine conduce cu adevărat și decide mersul lucrurilor?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad