Treceți la conținutul principal

S-au ieftinit produsele de bază

Am vrut să pun ca titlu Incredibil, s-au ieftinit produsele de bază. Pentru că s-au ieftinit. De exemplu, am văzut mai devreme la Lidl ulei sub 7 lei. Bine, la promoție, dar orișicum:

ulei olidor la promoție

Ăsta e cel mai ieftin ulei de la Lidl, dar nici celălalt, Vita D'or, nu era mult mai scump: doar 8 lei. România anului 2023. Produsele de bază se ieftinesc. Din câte rețin, uleiul era în jur de 9-10 lei cu câteva luni în urmă, dacă nu cumva și mai scump, iar de atunci inflația a crescut, leul s-a devalorizat. Și m-am întrebat cum de s-a ieftinit așa de mult.

Și apoi m-a lovit o revelație: rotativa guvernamentală în urma căreia PSD a venit la conducere (cu Marcel Ciolacu în post de premier).

Concret, Ministerul Agriculturii a dat luna trecută o ordonanță pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază: pâine, făină, ulei, carne de pui și de porc, cartofi, zahăr, lapte, iaurt, telemea, legume, fructe. Plafonarea va dura trei luni, cu posibilitate de prelungire încă 3 luni.

Iar perioada în care a fost dată ordonanța coincide cu venirea PSD-ului la putere. Așa că tot poporul va asocia scăderea prețurilor cu lidershipul pesedist.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fenomenul Greta Thunberg

Nici nu știu dacă e corect să-i spun Fenomenul Greta Thunberg , în condițiile în care nu sunt sigur dacă există o legătură de cauzalitate între tânăra folosită drept cap de afiș în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice și noul val de militanți pentru ecologie și alte asemenea. Dar cu siguranță că Greta Thunberg este o pionieră în această direcție.

Unde erau americanii în Evul Mediu

Antena 3 CNN publică ieri un articol cu un titlu de zile mari: Alegeri legislative în SUA. "Americanii decid dacă țara lor se întoarce în Evul Mediu sau dacă evoluează", transmite corespondentul Antena 3 CNN . Cum vi separe titlul ăsta? Exagerat? Probabil. Dar înainte de a fi exagerat, el este de-a dreptul incorect. Redau în continuare comentariul de pe Facebook al lui Călin-Liviu Georgescu cu privire la acest titlu: Aici, corespondentul Antena 3 CNN a creditat americanii cu existență în Evul Mediu de la el din burtă, din burta aia pe care n-a pus-o pe carte, că între secolul al cincilea și al cinșpelea pe-acolo n-a călcat picior de englez. De fapt, când spui că americanii se întorc în Evul Mediu dacă Republicanii au majoritatea în alegeri, spui că americanii își fac bagajele și se întorc în Anglia, pentru a petrece Evul Mediu acolo, că în America erau doar băștinașii Pima, O'odham și Hohokama. Deci, exagerat. Practic, o tâmpenie. Rămâne doar întrebarea, de ce ar face d

Struguri nemuritori

Urmând modelul unora mai vestiți decât mine, m-am decis s-o las mai moale cu zahărul și cu dulciurile , pentru că în ultimii ani am ajuns pe nesimțite să fac excese și să mă trezesc că consum ceva dulce aproape zilnic. Așa că de câteva zile am rărit-o cu dulciurile. În seara asta însă, mi s-a făcut o poftă teribilă de ceva dulce. Căutând prin bucătărie, am găsit, spre surpriza mea, o pungă cu niște struguri de care uitasem. Spre surpriza mea și mai mare, strugurii arătau foarte bine, deși cred că aveau peste o săptămână. Acum, nu știu ce experiențe aveți voi cu strugurii, dar la mine la țară dacă îi lași prea mult după ce i-ai cules, se fac tot o zeamă și se strică. Ei bine, strugurii mei, care erau albi, arătau în proporție de 95% aproape ca noi. Câțiva dintre ei erau puțin zbârciți, dar majoritatea în condiție bună, ca și cum coaja i-ar fi izolat și protejat cumva de descompunere. Așa că i-am pus într-un vas, i-am spălat și am început să-i mănânc, căci și dulci și sunt fructe, ad